Om du inte är nöjd med din vara från Lillu Winter på grund av att den var skadad, defekt eller inte lever upp till dina flörväntningar, var vänlig och kontakta kundservice på help@lilluwinter.com. Du får då information om hur du lämnar tillbaka varan och en retursedel samt svar på eventuella frågor. Du har alltid 14 dagar returrätt på dina varor och vi följer den lagstadgade ångerfristen. Vi kommer återbetala det fulla beloppet för varan inklusive fraktkostnaden. Dock kommer du vara ansvarig för returkostnaden om varan inte är felaktig eller skadad (mer information om skadade varor nedan). Kund är även betalningsansvarig om varan skadas eller kommer bort vid retur till Lillu Winter.

När du returnerar en vara måste du returnera den tillsammans med originalförpackningen och eventuell märkning. Returen ska skickas till Lillu Winter AB, Johannes Plan 1, 111 38 Stockholm tillsammans med returfraktsedeln. Returnerade varor ska skickas som brev och ej med ”mottagaren betalar frakten”. Lillu Winter kommer återbetala det fulla beloppet för varan så snart som möjligt, men dock senast inom 30 dagar från att vi har mottagit returen. Om du byter din vara mot en annan står Lillu Winter för fraktkostnaden av din ersättningsvara.

Var vänlig och säkerställ att varan du returnerar är oanvänd och i originalskick. För andra frågor gällande returer och klagomål ber vi dig att kontakta vår kundservice på help@lilluwinter.com.

Reklamation

Vi försöker garantera att de varor du har beställt är felfria vid leveransen. Skulle du dock få en skadad eller fellevererad vara så kontakta kundtjänst help@lilluwinter.com så snart som möjligt men senast inom 14 dagar efter du mottagit varan. Informera oss om vad som är fel samt bifoga ordernummers å att vi kan undersöka vad som gått fel. Vi står för extrakostnaden som uppstår vid frakt för ersättningsvaran. När vi får ett klagomål undersöker vi vad som har gått fel för att säkerställa att vi kan hålla fortsatt hög servicekvalitet. Dina åsikter värderas högt så var vänlig och kontakta oss för att dela med dig av dina åsikter och tankar.

Eventuella klagomål som uppstår efter att du mottagit varan hanteras från fall till fall. Vänligen kontakta kundtjänst på help@lilluwinter.com där du beskriver vad du är missnöjd med, glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter och ordernummer. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt. Enligt EU:s konsumenträttslag kan du lämna in klagomål upp till två år efter köp (lagar i vissa EU-länder kan erbjuda längre preskriptionstid).


Ångerrätt

I enlighet med distansavtalslagen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Om du önskar att lämna tillbaka varan kontakta kundtjänst på help@lilluwinter.com där du meddelar att du ångrat dig och vill lämna tillbaka varan. Glöm ej att bifoga ditt ordernummer.

Vid retur så måste varan skickas tillbaka till oss i originalskick och oanvänd. Adressen är Lillu Winter AB, Johannes Plan 1, 111 38 Stockholm.

Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift som inte överstiger våra direkta kostnader för att återta produkterna om du inte returnerar varan. Så snart du har meddelat oss att du vill avbryta din beställning kommer eventuella summor som dragits av oss att återbetalas så snart som möjligt. Normalt tar detta 10 dagar, men notera att det kan dröja upp till 30 dagar efter att vi mottagit din retur.