Lillu Winter Pannband Lillu Winter Pannband

Vanliga frågor

Här finner du de vanligaste frågorna om Lillu Winter. Skulle du dock inte hitta det svar du letar efter så tveka inte att kontakta oss!

Vad är fraktkostnaden?
Lillu Winter erbjuder våra kunder gratis frakt inom Sverige. Om du bor utanför Sverige kostar frakten 100 kronor.

Var är produkterna tillverkade?
Lillu Winters pannband är designade i Sverige och tillverkade i Italien. Vi har valt att samarbeta med tillverkare i de italienska städerna Montappone och Bologna som har lång historik av att producera högkvalitativa huvudbonader. Montappone är en bergsstad i regionen Le Marche i centrala Italien och anses vara hattproduktionens centrum. Bologna är huvudstaden i regionen Emilia-Romagna. Staden är nog mest känt som universitetsstad men är även ett av de största mässdistrikten i Europa.

Vilken returpolicy har ni?
Vi vill att våra kunder ska känna sig nöjda med sina pannband från Lillu Winter, men om du inte gör det så ser vi till att ordna en enkel retur åt dig utan kostnad inom Sverige.

Vilka storlekar finns Lillu Winters pannband i?
Våra pannband Classic och Finest är 67 cm långa och är flexibla i storleken tack vare vår unika magnetstängning. Pannbanden ska passa de flessa huvudstorlekar - från 54 till 65 centimeters omkrets. Magnetstängningen gör att du själv kan välja hur hårt du vill att pannbanded ska sitta. Kanske hårt en blåsig dag och lösare en dag när du lockat håret?

Våra pannband Urban och City har ingen magnetstängning utan är stängda baktill och flexibla i storleken tack vare typen av stickning.

Vad använder ni för material?
Vi på Lillu Winter bryr oss om alla levande varelser och har därför valt att inte tillverka några pannband i äkta päls. Våra fuskpäsar är av hög kvalitet och efterliknar äkta päls.

Vi har noggrant valt ut materialen på våra pannband för att du ska kunna hålla dig varm samtidigt om du ser elegant ut. Materialen ska även hålla länge och tåla att tvättas. Alla våra pannband är tillverkade av högkvalitativa material och tål en typisk nordisk vinter.

Lillu Winter Urban och City är tillverkade i en garnblandning bestående av alpacka-ull, vanligt ull och akryl. Vi har valt denna garnblandning då ullen kommer hålla dig varm samtidigt som akrylen säkerställer att pannbandet håller formen.

Lillu Winter Classic och Finest är tillverkade i polyester respektive viskostyg med bomull. Dessa material tål blåsigt och blött väder och säkerställer att ditt Lillu Winter pannband fortfarande ser elegant ut efter många användningar. Alla våra pannband har ett mjukt innertyg av fleece som håller dig varm.

Våra tyger och material:
Classic headband: Strukturerat sammetsliknande tyg från Italien, gjort utav 58% Viskos, 24% Bomull och 18% Polyester
Finest headband: Fuskpäls från Italien gjort utav 100% polyester
Urban headband: Italiensk garnblandning: 25% Alpackaull, 45% Ull och 30% Akryl
City headband: Italienska garnblandningar: 25% Alpackaull, 45% Ull och 30% Akryl
Innertyg: Alla våra innertyg är av fleecetyg i 100% polyester


Varför har ni fuskpäls och inte riktig päls i era produkter?
Vi på Lillu Winter bryr oss om alla levande varelser och har därför valt att inte tillverka några pannband i äkta päls. Våra fuskpäsar är av hög kvalitet och efterliknar äkta päls.

Kan jag tvätta mitt pannband från Lillu Winter?
Alla våra pannband är tillverkade av högkvalitativa material och tål en typisk nordisk vinter. Med det sagt, om du vill rengöra ditt Lillu Winter pannband råder vi dig att handtvätta och låta det torka på plant underlag. Var vänlig och undvik maskintvätt. För att hålla ditt pannband snyggt och vädertåligt rekommenderar vi dig att alltid använda impregneringsspray. Impregneringen gör pannbandet mer fukt- och smutsavvisande och hjälper dig att hålla det snyggt längre.

Vi rekommenderar att du förvarar ditt pannband i den medföljande dustbagen.

Hur fungerar magnetstängningen?
Våra pannband i modellerna Classic och Forward Finestär alla tillverkade med vår unika magnetlåsning. Låsningen möjliggör för dig att välja hur hårt du vill att pannbandet ska sitta och denna valmöjlighet gör även att du inte behöver förstöra din frisyr.
Så länge magneterna är fortsatt placerade inuti pannbanden så borde de inte vara farliga, dock vill vi starkt rekommendera dig som har en pacemaker att använda pannbanden med stor vaksamhet då vi inte vet vilka konsekvenserna är av att bära en magnet så nära. Vi rekommenderar starkt att du inte låter dina barn leka med pannbandet utan någon vuxens tillsyn för att säkerställa att magneten inte lossnar från sin plats och barnet får tag på det. Under vanliga förhållanden håller neodymium magneter praktiskt taget sin styrka under obegränsad tid. Dock kan följande påverkan leda till att magneten förlorar en del av sin styrka:
- Värme: de flesta neodymium magneter bör inte utsättas för värme över 80 °C
- Andra starka magnetfält (t.ex. elektromagneter)

Är bilderna på era produktfoton tillförlitliga?
Vi gör vårt yttersta för att visa färger och utseende på varorna så exakt som möjligt men vi kan inte garantera att de färger som visas i webbshopen exakt återger de färger som varorna har i verkligheten. Hur färgen återges kan bero på din dator och bildskärmsinställningar. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger varornas verkliga utseende. Om du känner att likheten av färger eller utseende inte lever upp till dina förväntningar så erbjuder vi fria byten och ser till att returnering av pannbanden görs enkelt.


Google+ Returpolicy     Allmänna villkor     FAQ