Lillu Winter Pannband Lillu Winter Pannband

Lillu Winter pannband

Våra pannband är designade i Sverige och tillverkade i Italien

Lillu Winters pannband är designade i Sverige och tillverkade i Italien. Vi har valt att samarbeta med tillverkare i de italienska städerna Montappone och Bologna som har lång historik av att producera högkvalitativa huvudbonader. Montappone är en bergsstad i regionen Le Marche i centrala Italien som anses vara hattproduktionens centrum. Bologna är huvudstaden i regionen Emilia-Romagna.

Detaljerna i fokus

Alla våra pannband är noggrant framtagna av våra sömmerskor med stort fokus på detaljerna. Alla pannband är exempelvis smyckade med Lillu Winters snöflinga i metall. De levereras även med en Lillu Winter dust bag för förvaring av pannbandet såväl hemma som i handväskan.

Mått och storlekar

Våra pannband Classic och Finest är 67 cm långa och är flexibla i storleken tack vare en unik magnetstängning. Pannbanden ska passa de flesta huvudstorlekar - från 54 till 65 centimeters omkrets. Magnetstängningen gör att du själv kan välja hur hårt du vill att pannbanded ska sitta. Kanske hårt en blåsig dag och lösare en dag när du lockat håret?

Våra produkter Urban och City har ingen magnetstängning utan är stängda baktill och flexibla i storleken tack vare typen av stickning.

Material

Materialen i våra pannband är italienska och anpassade till nordiska vinterklimatet. Lillu Winter Urban och City är tillverkade av en garnblandning bestående av alpacka-ull, vanligt ull och akryl. Vi har valt denna garnblandning då ullen håller dig varm samtidigt som akrylen säkerställer att pannbandet håller formen. Lillu Winter Classic och Finest är tillverkade i polyester respektive viskostyg med bomull. Dessa material tål blåsigt och blött väder och säkerställer att ditt pannband fortfarande ser elegant ut efter många användningar. Alla våra pannband har ett mjukt innertyg av fleece som håller dig varm.

Våra tyger och material:
Classic: Strukturerat sammetsliknande tyg från Italien, gjort utav 58% Viskos, 24% Bomull och 18% Polyester
Finest: Fuskpäls från Italien gjort utav 100% polyester
Urban: Italiensk garnblandning: 25% Alpackaull, 45% Ull och 30% Akryl
City: Italienska garnblandningar: 25% Alpackaull, 45% Ull och 30% Akryl
Innertyg: Alla våra innertyg är av fleecetyg i 100% polyester

Hur du bäst tar hand om ditt pannband från Lillu Winter

Alla våra pannband är tillverkade av högkvalitativa material och tål en typisk nordisk vinter. Med det sagt, om du vill rengöra ditt Lillu Winter pannband råder vi dig att handtvätta och låta det torka på plant underlag. Var vänlig och undvik maskintvätt. För att hålla ditt pannband snyggt och vädertåligt rekommenderar vi dig att alltid använda impregneringsspray. Impregneringen gör pannbandet mer fukt- och smutsavvisande och hjälper dig att hålla det snyggt längre.

Vi rekommenderar att du förvarar ditt pannband i den medföljande dustbagen.

Google+ Returpolicy     Allmänna villkor     FAQ